Involuntary Resources
19.03. – 07.06.15

Vi elsker at dele – også på nettet. Og det er netop den omfattende deling af online-informationer, der er afsættet for udstillingen Invoulantary Resources.

På internettet deler vi alt. Ideer, viden, tanker, billeder, video, – faktisk deler vi hele vores liv. Det er her vi danner og vedligeholder relationer og netværk, og på den måde kan man sige, at konsekvensen af vores digitale kultur er, at vi kun er en del af fællesskabet, hvis vi kan følges online.
Resultatet er, at der findes en enorm mængde information om os alle. De færreste tænker over, at en opdatering på Facebook, Twitter, Instagram eller forskellige blogs registreres og at en række organisationer og private firmaer på den måde kan følge med i vores gøren og laden. Eller at vi ved at acceptere cookies og dele vores kontakter på hjemmesider inviterer nærmest hvem som helst indenfor. På den måde øges mulighederne for, at andre kan overvåge hele vores liv betragteligt.

Med Involuntary Resources tuner DIAS ind på en mental frekvens, der skal vække til refleksion. Udstillingen tager ikke stilling til om den digitale kultur bør gøre os paranoide eller ej, men viser i stedet en række værker, der alle tager afsæt i metadata (dvs. information om den information, som vi har søgt eller givet), i online arkiver og i de muligheder som nettet byder på, idet vi alle deler på livet løs. For uanset hvad, så er vi alle en ufrivillig ressource (involuntary resource) i et eller andet omfang.

Close

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med tips om begivenheder og udstillinger *

Tilmeld
* Du tilmelder dig DIAS nyhedsbrev og vil løbende modtage nyheder og tips om nye og kommende begivenheder. Du har altid mulighed for at afmelde dig igen.

Subscribe to our newsletter

Receive our newsletter with info on events and exhibitions *

Subscribe
* You are subscribing to the DIAS Newsletter and will receive news and info on current and upcoming exhibitions and events. You can unsubscribe at anytime.