about

Ny kunst, ny tid, ny institution

DIAS Digital Interactive Art Space varetager som den første institution i Danmark det digitale kunstfelt. Kunsthallen skaber dermed det savnede hjemsted for denne centrale del af samtidskunsten.

DIAS er ligeledes nyskabende ved at have et radikal anderledes udstillingsareal: Udstillingerne vil præsenteres døgnet rundt på og omkring Vallensbæk S-tog station. Stationen er et knudepunkt i det offentlige rum. Men samtidig er en station et sted uden kvalitet eller fylde i sig selv. Man kunne betegne den som et ikke-sted, som vi normalt bruger for at komme et andet sted hen.

DIAS omtolker stationen til en kunstnerisk platform, der skaber kunstnerisk værdi og indhold. Dermed etableres en mulighed for at gentænke forholdet mellem kunst og virkelighed – og ikke mindst af vores mulighed for at bruge samtidskunsten som en ressource i dagligdagen. DIAS’ mål er følgeligt både at producere berigende kunstoplevelser og at skabe grobund for nysgerrighed. Udstillingerne vil opfordre til at stoppe op, til at gå på opdagelse og til at investere tid i hverdagens rum.

DIAS udtrykker også en udfordring og gentænkning af kunsthalsinstitutionen. Kunsthallen modsiger den normale udstillingsscenografi ved at udviske grænserne mellem institution og virkelig.

DIAS bygger på et højt internationalt niveau. Kunsthallen er i udpræget grad internationalt orienteret, hvilket er synligt i kurateringen, de kunstneriske programmer, institutionens netværksdannelse samt research- og forskningsarbejde.

DIAS er Danmarks referencepunkt for den digitale kunst.

Digital kunst
Kuratorisk praksis
Læring og formidling – Forskning og innovation
Vision
Bestyrelse

 

 

 

 

 

clock

Monday — Sunday
Gratis adgang
Free admission

location

DIAS Digital Interactive Art Space
Vallensbæk Station
2665 Vallensbæk Strand

Close

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med tips om begivenheder og udstillinger *

Tilmeld
* Du tilmelder dig DIAS nyhedsbrev og vil løbende modtage nyheder og tips om nye og kommende begivenheder. Du har altid mulighed for at afmelde dig igen.

Subscribe to our newsletter

Receive our newsletter with info on events and exhibitions *

Subscribe
* You are subscribing to the DIAS Newsletter and will receive news and info on current and upcoming exhibitions and events. You can unsubscribe at anytime.